Ratsastus on urheilua

Ratsastusta ei mielletä vielä kovin vahvasti urheilulajiksi, vaan usein ajatellaan, että hevonen tekee kaiken työn ratsastajan vain keikkuessa kyydissä. Tämä on kuitenkin kaukana totuudesta. Ratsastus on uskomattoman fyysisesti ja henkisesti vaativa urheilulaji, joka vaatii taitoa, tasapainoa ja voimaa sekä hevoselta että ratsastajalta.

Hyvä tasapaino on olennaisen tärkeää

Kun olet hevosen selässä, tasapainon ylläpitäminen on yhtä tärkeää, jollei tärkeämpää, kuin kävellessäsi tai juostessasi. Ratsastajan tulee olla koko ajan tietoinen kehonsa asennosta ja tehdä tarvittaessa siihen muutoksia pysyäkseen tasapainossa. Tämä pätee erityisesti laukatessa tai esteiden yli hypätessä. Sinun tulee myös pystyä hallitsemaan kehosi liikkeitä niin, että et häiritse hevosen suoritusta. Tämä kuulostaa ehkä helpolta, mutta vaatii tosi asiassa paljon harjoittelua!

Sen sijaan Bitcoinien ostaminen on helppo ja nopea oppia! Jos haaveilet sijoitustuotoista esimerkiksi ratsastusharrastuksen rahoittamiseksi, kannattaa sinun tutustua Bitcoinin pikaostamiseen täällä: bitcoinpikaosto.com

Keskivartalon on oltava vahva

Ratsastuksessa koko keho tekee töitä, mutta vahvan keskivartalon tarve korostuu. Tasapainon ja hyvän ryhdin ylläpitämiseksi tulee syvien vatsalihasten olla vahvat, jotta ratsastajan ei tarvitse puristaa polvillaan satulassa pysyäkseen. Ratsastus edellyttää tällaisen voiman lisäksi myös kehon joustavuutta. Lantion on myötäiltävä hevosen liikettä rennosti ja käsien tulee joustaa hevosen pään liikkeiden mukana kuitenkin niin, että hartiat pysyvät takana. Katse tulee olla pidettynä eteenpäin.

Ratsastuksessa tarvitaan nopeita reaktioita

Ratsastus ei ole vain hyvässä tasapainossa pysymistä, vaan se on myös nopeaa reagointia odottamattomiin liikkeisiin tai tapahtumiin. Jos hevosesi säikähtää jotakin tai tekee muuten jonkin yllättävän liikkeen, sinun on oltava valmis reagoimaan välittömästi – ei vain turvallisuussyistä, vaan myös esimerkiksi kilpailusuorituksen pelastamiseksi. Ratsastajien tulee aina pysyä valppaina ja keskittyä sekä hevoseen että ympäristöön ratsastuksen aikana, jotta he voivat reagoida tarvittaessa asianmukaisesti.

Hevonen ei tee kaikkea työtä

Ratsastaminen on siis paljon muutakin, kuin vain satulassa istumista: se vaatii taitoa, voimaa, tasapainoa ja nopeita reaktioita aivan kuten melkein mikä tahansa muukin urheilulaji! Ratsastus saattaa näyttää helpolta, mutta todellisuudessa vaivattoman näköisen suorituksen takana on vuosien ankara harjoittelu. Haastavaa uutta harrastusta etsivän kannattaakin harkita ratsastuksen kokeilemista!