Muutama kierros pelattu Liiga-kautta – miltä kauden alku näyttää?

Liiga-kausi 2022–2023 on käynnistynyt ja pelejä on jo ennätetty pelata muutama kierros. Muutaman pelin perusteella ei kannata tehdä pitkälle vieviä analyysejä, pelaahan kukin joukkue kaudella 60 ottelua. Jotain voidaan kuitenkin jo sanoa alkaneesta kaudesta, josta on povattu mielenkiintoisinta pitkiin aikoihin.

Kauden alku näkyy vedonlyönnissä

Jääkiekko on Suomen kansallislaji, joten kauden alku näkyy vahvasti myös vedonlyönnissä. Kauden alku tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia asiaan perehtyville vedonlyöjille. Ylikertoimia on löydettävissä ja yllätyksiä tulee, kun suurseurat ovat vielä henkisesti kesälomilla. Jukurien kapteeni Juha-Matti Aaltonen on jopa todennut, että ”pojat pelaavat syksyllä ja miehet keväällä”.

Live-vedonlyönti on kasvanut viime vuosina, vaikkakaan se ei vielä niin suosittu vedonlyöntimuoto ole, kuin pitkäveto ja tulosveto. Kauden alussa yleisömäärät ovat olleet ehkä pienoinen pettymys, joskin pitkästä aikaa kausi päästää käynnistämään ilman suurta pelkoa siitä, että yleisömääriä pitäisi rajoittaa. Vedonlyönti käy tänä vuonna varmasti kuumana, sillä monet povaavat kaudesta mielenkiintoisinta pitkään aikaan.

Liiga.fi-sivut ongelmissa

Yksi varma syksynmerkki viime vuosina on ollut, että liiga.fi-sivusto kaatuu. Näin myös tänä vuonna. Sivut ovat kaatuneet ja sivustolla on ollut kaikenlaisia muitakin ongelmia. Monen mielestä on ollut käsittämätöntä, miten heikosti sivusto on tehty ja miten paljon ongelmia sivustolla on viime vuosina ollut.

Liiga on siis nyt julkaissut uudet sivunsa, mutta moni käyttäjä haluaisi palata käyttämään parin vuoden takaisia sivuja. Toivottavasti uusi sivusto saadaan nopeasti vastaamaan käyttäjien tarpeita, sillä Liiga on jo kommentoinut toimitusjohtajan suulla, että vanhojen sivujen käyttämiseen ei enää palata. Yleensä palvelinkapasiteettia saadaan nostettua nopeasti, oli kyseessä sitten ”rauta” tai pilvi, joten kaatumiset ainakin ovat todennäköisesti nopeasti saatu hallintaan uudella Liiga.fi-sivustolla.

Tampereen joukkueilla loistava alku

Ainoastaan Tampereen Tappara ja Ilves voittivat kaksi kauden ensimmäistä otteluaan. Muut ovat pelanneet enemmän tai vähemmän ristiin. Tampereen joukkueet nauttivat varmasti vielä uudesta hallista ja sen tuomasta lisätunnelmasta. Tampereellakin on oltu ehkä hieman tyytymättömiä yleisömääriin, mutta tilanteeseen voi tulla muutos, kun kausi alkaa etenemään.

Vedonlyöjät ja muut jääkiekon seuraajat ovat voineet panna merkille myös, että joillakin joukkueilla on ollut hankaluuksia kauden alussa. Ässät aloitti kauden kahdella tappiolla, mikä ei ole mikään varsinainen ihme, onhan seuralla ollut viime vuosina sekä urheilullisia että taloudellisia haasteita.

Myös viime kauden yllättäjä, eli Jukurit, aloitti kauden kahdella tappiolla. Jukurit ei ole enää mikään nimetön nippu, vaan joukkueen rungosta löytyy sellaisiakin nimimiehiä, kuin Jarkko Immonen, Juha-Matti Aaltonen, Pekka Jormakka ja Frans Tuohimaa maalinsuulta. Vedonlyöjien kannattaakin pitää joukkuetta silmällä, voisiko joukkue edetä tänä vuonna jopa mitalipeleihin asti?

Mielenkiintoisin kausi pitkään aikaan?

Kaudesta 2022–2023 on povattu viihdyttävintä moniin vuosiin. Yksi syy tähän on se, että KHL:stä on siirtynyt Euroopan jäille pelaamaan paljon laadukkaita pelaajia. Esimerkiksi suomalaisista Leo Komarov siirtyi Ruotsiin, Teemu Hartikainen Sveitsiin ja Jori Lehterä Tapparaan. Liiga-joukkueet ovatkin ehkä paperilla kovempia, kuin useisiin vuosiin.

Liigan imagosta ja tehtävästä on puhuttu paljon viime vuosina. On pohdittu esimerkiksi sitä, onko Liiga vain kasvattajasarja isompiin ympyröihin. Tänä vuonna paluumuuttajien ansiosta toiminta on jälleen askeleen ammattimaisempaa. Liigassa ei tällä kaudella ole myöskään ainakaan etukäteen mitään heittopussia tai sellaista joukkuetta, joka ei voisi voittaa mitä tahansa muuta Liiga-joukkuetta hyvänä päivänään.

Jääkiekko vedonlyöjien suosiossa

Liiga-kauden ohella myös CHL-kausi on jo alkanut. CHL ei ole vielä saanut niin paljon innostuneita faneja, kuin sarjan järjestäjät ovat varmasti toivoneet. Aika näyttää, miten suosituksi sarja vielä kasvaa. Joka tapauksessa jo nyt vedonlyöntiä voi pelata Liigan ja CHL-sarjan tuloksista ja tapahtumista.

Eri jääkiekon sarjat alkavat siis jälleen käynnistyä, eikä uutta NHL-kauttakaan enää tarvitse pitkään odottaa. Kesän saliharjoitteluista on siirrytty joukkueharjoituksiin ja harjoituspeleihin. Uusi kausi käynnistyy 7. lokakuuta jälleen niin, että ensimmäiset pelit pelataan Euroopassa. NHL on suomalaisille vedonlyöjille niin ikään todella mielenkiintoinen sarja. Patrik Laine, Alexander Barkov, Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi ja muut suomalaiset pelaajat värittävät sarjaa.

NHL:ssä jokainen joukkue pelaa tulevalla kaudella peräti 82 ottelua. Se on melkoinen määrä, ottaen huomioon miten fyysinen laji on kyseessä. Jokainen joukkue pyrkii varmasti harjoittelussa ottamaan huomioon pitkän kauden. Pitkä kausi voi tarjota mahdollisuuksia myös vedonlyöjille. Jokin joukkue voi rämpiä koko syksyn, mutta saada sapluunan toimimaan kevätkaudella ja nousten sitten pitkälle pudotuspeleissä.

Kuka voittaa Liiga-kauden?

Jokaisella on tietysti oma suosikkijoukkueensa ja omat ennustukset kauden voittajasta. Jos katsotaan aiempien vuosien menestyjiä ja joukkueiden budjetteja, niin Tapparan ja Kärppien laittaminen mitalipeleihin lienee melko normaalia monen vedonlyöjän papereissa.

Turun TPS on nostanut profiiliaan jo parilla viime kaudella monen hiljaisemman kauden jälkeen. Turussa on satsattu paljon joukkueen taustajoukkoihin, ja mobiilipeleillä rikastuneet omistajat ovat voineet huolehtia siitä, että seuran kassa on kunnossa. Turkulaiset voivat hyvinkin olla nostamassa jopa Kanada-maljaa ilmaan, kun pilliin vihelletään viimeistä kertaa tällä kaudella.